Послуги
UA
ENRU

Bank of Cyprus залишив рахунки для російських пенсіонерів

Bank of Cyprus розповів, яким категоріям російських клієнтів дозволив залишити у себе рахунки. За словами менеджера банку, це російські пенсіонери, які переважно проживають на острові та мають реальні інтереси на Кіпрі.

Число росіян, які проживають на Кіпрі, значно скоротилося — з 120 тисяч до 50 тисяч. Основною причиною стали санкції ЄС проти Росії, що призвело до масового закриття банківських рахунків. Британське видання "The New European" відзначає, що кіпрські банки раніше були популярними серед російських бізнесменів через вигідні податкові умови, але тепер через санкції та жорсткіший фінансовий контроль ситуація кардинально змінилася.

Представники Bank of Cyprus пояснили, що зберегли рахунки лише для тих росіян, які постійно мешкають на острові, а також для пенсіонерів із реальними інтересами на Кіпрі. Тепер росія вважається країною з високим ризиком, і банк в основному відмовляється працювати з її громадянами.

Згідно з фінансовим звітом банку за перше півріччя 2024 року, депозити громадян з рф та Білорусі становлять менше 1% від усього обсягу депозитів, який на кінець червня сягав 19,7 млрд євро.

Світ | 26.09.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня FinCEN скасовує санкції проти ABLV Bank
Агентство з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США (FinCEN) оголосило про скасування запропонованих санкцій проти ABLV Bank, повідомило посольство
Наступна Болгарія готується до переходу на євро
Болгарія активно готується до переходу з національної валюти, лівої (BGN), на євро (EUR), що планується на 2025 рік. Цей крок
Компанія на Мальті
від 3500€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія в Англії
від 950€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія у США
1500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити