Послуги
UA
ENRU

Bank of Cyprus закрив 20 тисяч рахунків росіян після лютого 2022 року

Після початку військового конфлікту в Україні найбільший банк Кіпру, Bank of Cyprus, закрив близько 20 тисяч рахунків, що належали приблизно 7 тисячам громадян Росії.

Bank of Cyprus розпочав процес скорочення кількості російських клієнтів ще у 2014 році після введення антиросійських санкцій у відповідь на окупацію Криму. За словами представника банку, на момент початку цього процесу частка росіян становила 4% клієнтської бази банку, а сьогодні ця частка зменшилася до 0,4%.

Більшість рахунків, що залишилися, належать громадянам Росії пенсійного віку. Під час ухвалення рішень про закриття рахунків банк керувався міжнародними стандартами комплаєнсу та внутрішньою політикою управління ризиками. Ле Канну підкреслив, що національність клієнта не є головним критерієм для банку, важливішим є профіль ризику клієнта, який може змінюватися з часом. Bank of Cyprus дотримується обережного підходу до управління ризиками, прагнучи захистити репутацію банку та інтереси своїх клієнтів і акціонерів.

У майбутньому банк планує співпрацювати з громадянами Росії, які законно проживають в Європі, не підпадають під міжнародні санкції та ведуть дозволену діяльність відповідно до політики банку.

Bank of Cyprus також раніше оголошував про закриття рахунків 4 тисяч російських клієнтів, які не проживають у країнах ЄС, до літа 2023 року. Цей крок був пов'язаний з виключенням Росії з FATF та внесенням її до списку податкових юрисдикцій, які не співпрацюють з ЄС. Представництва банку в Москві та Санкт-Петербурзі були закриті на початку 2024 року.

Світ | 07.10.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Верховна Рада підвищила військовий збір до 5%
10 жовтня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №11416-д, який передбачає важливі зміни в податковій системі. "За" проголосували 247
Наступна Чорногорія приєднається до SEPA з 1 січня 2025 року
З 1 січня 2025 року Чорногорія офіційно стане першою країною Західних Балкан, що приєднається до Єдиної зони платежів у євро
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в Англії
від 950€
Компанія на Мальті
від 3500€
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія у США
1500$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити