Послуги
UA
ENRU

FinCEN скасовує санкції проти ABLV Bank

Агентство з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США (FinCEN) оголосило про скасування запропонованих санкцій проти ABLV Bank, повідомило посольство США в Латвії. Раніше, у лютому 2018 року, FinCEN заявило, що ABLV Bank становив високий ризик відмивання грошей, що призвело до позбавлення банку ліцензії та початку його ліквідації.

За даними американського посольства, банк, який перебуває на стадії ліквідації та не має банківської ліцензії, більше не становить загрози для фінансової системи США. Основним чинником, який дозволив FinCEN скасувати санкції, стало значне покращення структури боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (AML/CFT) у Латвії.

З 2018 року Латвія провела масштабні реформи, скоротивши ризиковані депозити нерезидентів та зміцнивши свої повноваження в галузі фінансової безпеки. Представники посольства відзначили тісну співпрацю Латвії та США в рамках цих змін.

Проблеми ABLV Bank почалися після того, як FinCEN звинуватило банк у підтримці відмивання грошей для ядерної програми Північної Кореї та інших незаконних операцій. Незважаючи на ці звинувачення, латвійські органи не виявили доказів корупції у діях керівництва банку.

Рішення FinCEN стало важливим кроком у визнанні покращень, досягнутих Латвією в забезпеченні фінансової безпеки.

Світ | 27.09.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня ОАЕ покращують позиції у світовому рейтингу боротьби з фінансовими злочинами
Об’єднані Арабські Емірати продовжують посилювати заходи боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, що дозволило їм значно покращити свої позиції
Наступна Bank of Cyprus залишив рахунки для російських пенсіонерів
Bank of Cyprus розповів, яким категоріям російських клієнтів дозволив залишити у себе рахунки. За словами менеджера банку, це російські пенсіонери,
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Англії
від 950€
Компанія у США
1500$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Канаді
від 1950$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити