Послуги
UA
ENRU

Гібралтар підвищить корпоративний податок та запровадить ПДВ

Головний міністр Гібралтару Фабіан Пікардо представив бюджетний план на 2024 рік, у якому озвучив кілька важливих податкових заходів. Найзначніші: підвищення ставки корпоративного податку з 12,5% до 15% та впровадження ПДВ.

Підвищення ставки корпоративного податку до 15% дозволяє Гібралтару відповідати мінімальній ставці корпоративного податку, встановленій Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Ця зміна спрямована на посилення економічної стійкості та дотримання міжнародних стандартів оподаткування.

Міністр також повідомив, що уряд працює над запровадженням внутрішнього податку на додану вартість (ПДВ). Планується, що законопроект про ПДВ буде подано у вересні 2024 року, а сам податок буде запроваджено до кінця року. Введення ПДВ стане важливим кроком у модернізації податкової системи Гібралтару і приведе її у відповідність до міжнародної практики.

У рамках подальших планів уряд Гібралтару має намір запровадити правило включення доходів у 2025 році. Це правило буде частиною зусиль щодо забезпечення прозорості та чесності податкової системи, а також для запобігання ухиленням від сплати податків.

Подані податкові заходи свідчать про прагнення уряду Гібралтару до дотримання міжнародних стандартів та зміцнення економічної стійкості регіону.

Гібралтар | 24.07.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Revolut отримав банківську ліцензію у Великій Британії
Британський фінтех-стартап Revolut зробив важливий крок у своєму розвитку, отримавши банківську ліцензію з обмеженнями Управління пруденційного регулювання Великобританії (PRA). Ця
Наступна Закриття рахунків Mercury: що робити?
Повідомляємо про важливі зміни в обслуговуванні рахунків платіжної системи Mercury. Так, платіжна система Mercury прийняла рішення припинити обслуговування рахунків для
Компанія у США
1500$
Компанія в Канаді
від 1950$
Компанія в Естонії
2200€
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити