Послуги
UA
ENRU

Гонконг запроваджує пільговий режим для доходів від інтелектуальної власності

Гонконг запроваджує податкові пільги для доходів від інтелектуальної власності -  5% для кваліфікованого доходу від інтелектуальної власності. Відповідні зміни до Закону уже прийняті та набрали чинності.

Нова податкова пільга застосовується для кваліфікованого прибутку, отриманого в Гонконгу від прийнятної інтелектуальної власності (ІВ), створеної в результаті науково-дослідної діяльності (НДДКР). Дані нововведення заохочують розвиток науково-дослідної діяльності  в регіоні та зміцнюють таким чином конкурентоспроможність Гонконгу як регіонального центру торгівлі інтелектуальною власністю.

Під відповідні пільги підпадають наступні об’єкти ІВ: патенти, захищене авторським правом програмне забезпечення, права на нові сорти рослин.

Важливо, що відповідні IP можуть бути зареєстровані в різних місцях по всьому світу, а їхні прибутки, отримані в Гонконгу, можуть отримати переваги від податкової пільги.

Проте, IP повинні бути розроблені платниками податків самостійно. Якщо процес НДДКР передбачає придбання інших ІВ або передачу частини науково-дослідних робіт на аутсорсинг, сума прибутку, що підлягає пільговій ставці податку, може бути пропорційно зменшена.

Для того, щоб скористатися податковою пільгою у 5% компанії  повинні отримати місцеву реєстрацію своїх винаходів або нових сортів рослин. Ця вимога почне реалізовуватися через два роки після запровадження режиму патентної скриньки.

Платники податків можуть подати заявку на отримання податкової пільги, починаючи з року оцінки 2023/24.

Якщо Вас зацікавили податкові пільги режиму патентної скриньки в Гонконзі, звертайтеся до нас за консультацією. Наші експерти допоможуть розібратися у всіх деталях та скористатися новими можливостями для розвитку Вашого бізнесу.

Гонконг | 08.07.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Рейтинг інноваційного розвитку Євросоюзу - 2024
Щорічний рейтинг European Innovation Scoreboard (EIS) за 2024 рік представив результати оцінки інноваційного розвитку 27 країн Європейського Союзу. Цей рейтинг
Наступна Wise повідомляє про загрозу витоку даних клієнтів через злам банку Evolve
Компанія Wise оголосила про можливу загрозу витоку даних клієнтів у зв’язку з нещодавнім зламом банку Evolve. У своїй заяві Wise
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в Грузії
6500€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити