Послуги
UA
ENRU

Кайманові острови змінюють режим прозорості бенефіціарної власності

У серпні 2024 року уряд Кайманових островів оголосив про введення в дію нового Закону про прозорість бенефіціарної власності 2023 року та супутніх Правил 2024 року. Нове законодавство, яке почало діяти з 31 липня, значно посилює існуючий режим бенефіціарної власності, спрямований на боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Закон та Правила консолідують вимоги щодо обліку бенефіціарної власності, роблячи їх більш ефективними та прозорими для всіх учасників процесу як приватного, так і державного сектору. Це також важливо в контексті міжнародних зобов'язань Кайманових островів, оскільки нове законодавство відповідає вдосконаленій Рекомендації 24 Глобального стандарту ФАТФ. Ця рекомендація вимагає від юрисдикцій забезпечити компетентним органам доступ до адекватної, точної та актуальної інформації про бенефіціарів компаній.

Для полегшення адаптації до нового законодавства, на веб-сайті Центрального реєстру Кайманових островів опубліковано Посібник із дотримання зобов'язань щодо бенефіціарної власності. Цей документ розроблено для допомоги зацікавленим сторонам у дотриманні нових правил та вимог.

Однак важливо відзначити, що компаніям рекомендовано тимчасово призупинити подання інформації про бенефіціарів за старою системою до отримання подальших інструкцій Міністерства. Впровадження та правозастосування нових вимог буде відкладено до початку наступного 2025 року, що дасть компаніям та установам необхідний час для адаптації до нового режиму.

Таким чином, Кайманові острови продовжують активно розвивати свої механізми щодо забезпечення прозорості та відповідності міжнародним стандартам у галузі фінансового моніторингу та боротьби з економічними злочинами.

Світ | 21.08.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Кіпр планує підвищити ставку корпоративного податку для транснаціональних корпорацій
Міністерство фінансів Республіки Кіпр розробило законопроєкт, що передбачає підвищення ставки корпоративного податку для транснаціональних корпорацій з 12,5% до 15%.
Наступна Revolut отримав банківську ліцензію у Великій Британії
Британський фінтех-стартап Revolut зробив важливий крок у своєму розвитку, отримавши банківську ліцензію з обмеженнями Управління пруденційного регулювання Великобританії (PRA). Ця
Компанія на Мальті
від 3500€
Компанія в Естонії
2200€
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок у Швейцарії
від 1000€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити