Послуги
UA
ENRU

Кіпр планує підвищити ставку корпоративного податку для транснаціональних корпорацій

Міністерство фінансів Республіки Кіпр розробило законопроєкт, що передбачає підвищення ставки корпоративного податку для транснаціональних корпорацій з 12,5% до 15%. За оцінками міністерства, цей крок дозволить збільшити доходи державного бюджету на 200-250 мільйонів євро щорічно. Законопроєкт торкнеться компаній з річним оборотом не менше 750 мільйонів євро.

Остаточне рішення з цього питання буде ухвалене кабінетом міністрів у найближчі дні, після чого документ буде направлений на розгляд і затвердження парламентом.

Міністерство зазначило, що підвищення податкової ставки відповідає міжнародним стандартам і є частиною глобальної ініціативи, спрямованої на боротьбу з ухиленням від сплати податків. Нагадаємо, що Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) раніше повідомила про необхідність впровадження мінімальної ставки корпоративного податку в розмірі 15% у 139 країнах і юрисдикціях, на які припадає 90% світового ВВП.

Міністр фінансів Керавнос висловив упевненість, що Кіпр збереже свою привабливість для транснаціональних корпорацій, незважаючи на збільшення податкової ставки. Він підкреслив, що новий рівень податку залишиться конкурентоспроможним на світовому фінансовому ринку і не призведе до відтоку компаній з країни.

Кіпр | 27.08.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Країни-лідери для криптовалютних інвесторів: рейтинг 2024
Представлений новий рейтинг країн, найбільш привабливих для криптовалютних інвесторів, складений New World Wealth та Henley & Partners. До цього рейтингу
Наступна Кайманові острови змінюють режим прозорості бенефіціарної власності
У серпні 2024 року уряд Кайманових островів оголосив про введення в дію нового Закону про прозорість бенефіціарної власності 2023 року
Компанія на Кіпрі
від 2500€
Компанія в Грузії
6500€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Рахунок у Ліхтенштейні
1000€
Компанія в Канаді
від 1950$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити