Послуги
UA
ENRU

ОАЕ покращують позиції у світовому рейтингу боротьби з фінансовими злочинами

Об’єднані Арабські Емірати продовжують посилювати заходи боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, що дозволило їм значно покращити свої позиції у світових рейтингах з протидії фінансовим злочинам. Країна активно впроваджує законодавчі та нормативні акти, спрямовані на створення стійкої системи для боротьби з незаконною фінансовою діяльністю, орієнтуючись на найкращі міжнародні практики.

Останні вдосконалення в реалізації Рекомендацій 1, 19 та 29 ФАТФ (Міжнародної групи з розробки фінансових заходів протидії відмиванню грошей) підкреслюють прогрес ОАЕ у цьому напрямі. Ці заходи спрямовані на посилення системи контролю у фінансовому секторі та адаптацію до нових ризиків.

Крім того, ОАЕ продовжують співпрацювати з ФАТФ та міжнародними партнерами для захисту світової економіки від фінансових злочинів. Реалізуючи Національну стратегію та План дій на 2024–2027 роки, Емірати прагнуть стати світовим лідером у боротьбі з фінансовими злочинами.

Ці зусилля вже дали результати. Згідно з класифікацією країн за рівнем ризиків Лондонської фондової біржі, рейтинг ОАЕ покращився на 13 позицій, досягнувши рівня «середній» з загальним балом 5,86. У Базельському індексі боротьби з відмиванням грошей оцінка ОАЕ за категорією ФАТФ покращилася з 5,77 до 4,96, що також підняло загальний рейтинг країни з 5,74 до 5,43.

Офіційний представник ОАЕ зазначив: «Ми прагнемо застосовувати найвищі стандарти чесності та прозорості в сфері фінансового і торгового нагляду, що сприяє зміцненню наших позицій на міжнародній арені у боротьбі з фінансовими злочинами та незаконним фінансуванням».

Світ | 03.10.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Чорногорія приєднається до SEPA з 1 січня 2025 року
З 1 січня 2025 року Чорногорія офіційно стане першою країною Західних Балкан, що приєднається до Єдиної зони платежів у євро
Наступна FinCEN скасовує санкції проти ABLV Bank
Агентство з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США (FinCEN) оголосило про скасування запропонованих санкцій проти ABLV Bank, повідомило посольство
Компанія в Англії
від 950€
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія у США
1500$
Рахунок на Кіпрі
від 1200€
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити