Послуги
UA
ENRU

Опубліковані поправки до Закону про комерційні компанії на БВО

26 вересня 2024 року було опубліковано і отримано схвалення губернатора Закон про комерційні компанії на Британських Віргінських Островах (Business Companies (Amendment) Act 2024). Цей закон запроваджує важливі зміни в регулювання корпоративної діяльності на БВО і стосується ключових питань, таких як обов’язки директорів, бенефіціари, реєстри акціонерів та директорів, а також процедури подання інформації про номінальних акціонерів.

Основні нововведення

Закон передбачає поетапне впровадження заходів, які торкнуться компаній, зареєстрованих на БВО, а також трастів. Одним із ключових положень є обов’язкове подання інформації про бенефіціарів до Реєстратора з корпоративних питань. Інформація поки що не буде доступною для громадськості, але її необхідно подавати протягом 30 днів з моменту реєстрації компанії або її продовження діяльності на території БВО. Для вже існуючих компаній буде передбачено 6-місячний пільговий період, щоб привести свою документацію у відповідність до нових вимог.

Невиконання цього зобов’язання спричинить штрафи: 600 USD за перші три місяці і 800 USD за наступні, після чого компанію можуть виключити з реєстру.

Номінальні акціонери та реєстр директорів

Закон також регулює питання номінальних акціонерів. Тепер компанії зобов’язані подавати відомості про них до Реєстратора без винятків. Реєстр учасників компанії також потрібно подавати протягом 30 днів після реєстрації або за будь-яких змін.

Крім того, перший зареєстрований агент компанії зобов’язаний призначити першого директора протягом 15 днів після реєстрації компанії. У разі, якщо один із директорів є ліцензованим професіоналом, про це також необхідно повідомити Реєстратора.

Зміни в регулюванні трастів

У той же день був схвалений і опублікований Закон про трасти (Trustee (Amendment) Act 2024), який запроваджує обов’язкове ведення реєстрів бенефіціарів для експрес-трастів. Бенефіціарами вважаються як трасти, так і засновник, протектор, а також будь-які особи, які здійснюють контроль над трастом, незалежно від розподілу доходів чи активів трасту.

Ці нововведення спрямовані на підвищення прозорості корпоративної діяльності на БВО та забезпечення більш ретельного контролю над бенефіціарними структурами.

Британські Віргінські Острови | 11.10.24
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня TD Bank сплатить 3 млрд доларів штрафів за відмивання грошей
TD Bank, один із найбільших фінансових інститутів Північної Америки, опинився під суворим наглядом федеральної влади США через звинувачення у відмиванні
Наступна Антигуа і Барбуда вилучено зі чорного списку ЄС
Рада ЄС переглянула списки юрисдикцій, які не співпрацюють в податкових питаннях. Так, на жовтневому засіданні було прийнято рішення
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок в Австрії
від 1200€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія у Швейцарії
25000 CHF
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити