Послуги
UA
ENRU

Українці у Польщі відкрили 50 тисяч ФОПів та 8 тисяч компаній за два роки війни

Після початку повномасштабної війни українці створили в Польщі майже 8 тисяч малих і середніх компаній, а ще понад 50 тисяч зареєструвалися приватними підприємцями. Це свідчить про значну активність українського бізнесу на польському ринку в умовах війни.

Голова правління Польського агентства інвестицій і торгівлі Анджей Диха підкреслив, що пріоритетом для уряду Польщі є підтримка співробітництва малого й середнього бізнесу двох країн. Він також додав, що в адміністративних центрах прикордонних Підкарпатського і Люблінського воєводств - Жешуві та Любліні - відкрито регіональні офіси Польського агентства інвестицій і торгівлі. Незабаром такий підрозділ буде відкрито у Львові. Також у Варшаві було відкрито коворкінг для українських підприємців і представництво "Дія. Бізнес".

Наразі Польща є прикладом найбільшої релокації українського капіталу та робочої сили. Українські підприємці дуже добре адаптуються на європейському ринку й успішно створюють підприємства не лише в Польщі, а й в інших країнах Східної Європи.

Згідно з даними Євростату, на кінець квітня цього року в Польщі перебувало 953,93 тис. людей, які залишили Україну після початку війни й отримали статус тимчасового захисту. Це 22,7% від усіх людей із таким статусом у ЄС.

Популярні напрями бізнесу в Польщі

Українці намагаються реєструвати бізнес в Польщі за такими напрямками як, зокрема, послуги, онлайн-торгівлю, освіту, будівництво, сферу краси, консалтингові послуги, туризм, послуги на ринку нерухомості, кав’ярні та IT-компанії. У великих містах, таких як Варшава або Краків, вища конкуренція, але й більший клієнтський попит. Натомість у провінційних містах легше відкривати виробництво через більшу кількість вільних локацій і нижчу вартість оренди.

Експерти зазначають, що українців не лякає висока конкуренція, маленька маржа чи тривалий час виходу на рівень беззбитковості. Складнощі з отриманням кредиту на розвиток справи також не стають на заваді українським підприємцям.  

Відтак, Польща економічно зацікавлена в українських біженцях та працівниках, тому законодавство буде заохочувати українців залишитись у країні.

Якщо Вас також цікавить реєстрація бізнесу у Польщі, звертайтесь до юристів Campio Group, які допоможуть у процесі реєстрації компанії під ключ. 

Світ | 27.06.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня FATF виключила Туреччину та Ямайку зі свого «сірого списку»
На пленарному засіданні Всесвітньої організації по боротьбі з фінансовими злочинами (FATF), що пройшло в Сінгапурі з 26 по 28 червня
Наступна Компанії ОАЕ мають зареєструватись для сплати корпоративного податку до 30 червня
Федеральне податкове управління (FTA) закликає всі компанії-резиденти ОАЕ, які отримали ліцензії у березні чи квітні, зареєструватися для сплати корпоративного податку
Компанія в Грузії
6500€
Рахунок в Угорщині
2500€
Компанія в Гонконзі
від 2500$
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Компанія в Англії
від 950€
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити