Послуги
UA
ENRU

В Україні планується підвищення податків для бізнесу

Уряд України пропонує ряд нововведень та підвищень ставок податків і військового збору, найбільше з яких стосуються саме військового збору. Для того, щоб дані пропозиції набули чинності, має проголосувати Верховна Рада.

Основні положення законопроєкту передбачають:

  1. Військовий збір:
  • 1%: юридичні особи від доходу від будь-якої діяльності, платники податку на прибуток підприємств та платники єдиного податку 3 та 4 групи.
  • 5%:

        - Фізичні особи — підприємці, платники єдиного податку першої, другої та четвертої групи.

        - Вартість банківських металів для юридичних та фізичних осіб, які здійснюють операції з придбання у банків.

        - Доходи з продажу нерухомого майна фізичними особами, якими протягом звітного податкового року здійснено продаж одного об’єкта нерухомості.

        - Постачальники електронних комунікаційних послуг, які надають послуги мобільного зв’язку, сплачені кінцевими користувачами таких послуг.

  • 15%: Підприємства, установи, організації та фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні територіальними органами МВС (не стосується осіб з інвалідністю).
  • 30%: Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці, які займаються роздрібною торгівлею ювелірними виробами із золота, платини і дорогоцінного каміння (включаючи виготовлені із давальницької сировини).
  1. Податок на прибуток підприємств:

    - Встановлення обов’язку щомісячної сплати авансових внесків з податку на прибуток для платників, які займаються роздрібною торгівлею пальним. Ці внески встановлюються у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати за кожен кубічний метр резервуарів для зберігання бензину, дизельного палива та скрапленого газу, розміщених на місцях роздрібної торгівлі пальним.

  1. Акцизний податок:

    - Встановлення специфічної ставки акцизного податку у розмірі 0,1 євро за 1 літр напою, включаючи мінеральні води та напої з додаванням цукру або підсолоджувачів.

Пропоновані зміни суттєво вплинуть на різні категорії платників податків в Україні. Підвищення ставок військового збору та розширення його дії на нові категорії доходів свідчить про спробу уряду збільшити бюджетні надходження в умовах поточних економічних викликів.

Україна | 18.07.24
Поділитися:
Наскільки корисна інформація?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 0/5. Кількість оцінок: 0
Попередня Уряд Люксембургу пропонує значні заходи щодо зниження податків
17 липня Уряд Люксембургу опублікував законопроект, який включає низку заходів щодо зниження податків для юридичних та фізичних осіб. Ці ініціативи
Наступна Литва збільшує корпоративний податок до 16%
Президент Литви Гітанас Науседа підписав закон, що запроваджує нові податкові заходи для фінансування Державного фонду оборони. Цей крок має на
Компанія в Естонії
2200€
Рахунок у Латвії
від 1000€
Компанія в ОАЕ
від 4200$
Рахунок на Кіпрі
від 1200€
Компанія в Канаді
від 1950$
Форма зворотного зв'язку
Залишіть своє питання, ми передзвонимо
Відправити